Ja nyt oikein kirjaimellisesti, sillä piimä on Valion uutta Gefilus mustikkapiimää.

Minä kuulun niihin ihmisiin, jotka eivät piimää juo... no, nyt löytyi piimä, mitä minäkin suostun juomaan :) Mustikkaista (yllätys) ja hyvää! Maltoin pari desiä piimästä käyttää tähän helppoon piimäkakkuun (ohje myös Valion).  Aikaisemminkin tätä ohjetta testannut, täällä. Tällä kertaa kuitenkin vähensin piparkakkumausteen määrää ja piimänä siis mustikkapiimää.

Kakku on munaton ja laktoosittoman saat käyttämällä laktoositonta rasvaa ja piimää.

Mustikkapiim%C3%A4-kakkub-normal.jpg

5 dl vehnäjauhoja

2½ dl sokeria

1 rkl piparkakkumaustetta

2 tl soodaa

200 g voita sulatettuna

1 dl omenasosetta

2 dl Valio Gefilus mustikkapimää

 

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Kaada taikina voilla hyvin voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 50 - 60 min. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa.

 

Valio Gefilus mustikkapiimä saatu blogin kautta Valiolta.