Uusimmasta Ruokapirkka-lehdestä (12/11) löytyi tämä ohje:

TOMAATTI-KINKKUPIIRAKKA (gluteeniton)

2 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunasosejauhetta

1 tl leivinjauhetta

1 tl basilikaa

½ tl timjamia

100 g margariinia

1 dl omenatäysmehua

TÄYTE:
n. 100 g purjoa (laitoin purjon tilalle yhden sipulin)

1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

200 g saunapalvikinkkua

½ prk (100g) aurinkokuivattuja tomaatteja

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

Valmista ensin täyte. Viipaloi halkaistu, huuhdottu purjo. Kuullota purjo aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Suikaloi kinkku ja tomaatit. Sekoita keskenään kerma ja munat.

Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, perunasosejauhe, leivinjauhe, basilika ja timjami. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää nopeasti omenamehu. Sekoita käsin tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele taikina jauhojen avulla voidellun piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja reunoille.

Ripottele vuokaan purjot, kinkut ja tomaatit. Kaada päälle munaseos. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25 - 30 minuuttia.