Jos makeannälkä yllättää, voin lämpimästi suositella tätä piirakkaa! Ihan pienikin palanen riittää karkoittamaan nälän ;)

Voit myös tehdä Bebet perinteisesti pieniin annosvuokiin.Tämän vuoan koko on n. 10 x 33 cm. Idea piirakkaan tuli Kinuskissan sivuilta. Täytteenä on Bebe-leivosten perinteinen kreemi.

Bebe-piirakka%20Kinuski%20ja%20Kirsib-no

Pohja:
100 g voita
¾ dl sokeria
1 keltuainen
2 dl vehnäjauhoja

Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuainen. Lisää jauhot muutamassa erässä.

Voitele piirakkavuoka. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen, kevyesti painellen vuoan pohjalle ja ohuelti reunoille. Leikkaa alumiinifoliosta suikaleita ja paina ne kiinni taikinareunoihin. Näin reunat eivät valahda paiston aikana.

Kypsennä pohjaa 200 asteessa noin 12 minuuttia. Poista foliotuet. Anna jäähtyä hetki ja irtopohjaista vuokaa käyttäessäsi irrota vuoasta.

Täyte:

1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli. Täytä jäähtynyt pohja vanilijatäytteellä.

Kuorrute:
4 dl tomusokeria
3 ½ – 4 rkl vettä
keltaista elintarvikeväriä
nonparelleja

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä. Levitä kuorrutetta tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Nosta piirakka jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.