Se on ravintolapäivä onnistuneesti takana (siitä lisää myöhemmin) :) Kiitos kaikille kävijöille, teitä oli huikea määrä... neljän pullan kanssa saavuin kotiin!!

Tässä on täytekakku, minkä leivoin myyntiin, toivottavasti maistui ;)

~~~~

Myllärin Luomun Suomen Inspiroivin Leipojablogi - kisa jatkuu vielä tämän kuun. Teemena on ”mestarileipojan taidonnäyte”, joten tämä kakku myös olkoon yksi taidonnäyteeni.

Kakkupohja on mehevän suklainen, välissä on mansikkamousse, kakun päällä suklaaganache ja koristeena sokerimassasta tehtyjä kukkasia. Kukat tein jo hyvissä ajoin kuivumaan, niiden pohjaan sipaisin "liimaksi" sulatettua suklaata.

 

Suklaa.mansikkakakku%20ylhb-normal.jpg

Pohja:

2 kananmunaa

1½ dl sokeria

1 dl juoksevaa margariinia

1 dl maitoa

2 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta (tummaa)

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50 g taloussuklaata

Täyte (Mansikkamousse):

n. 125 g pakastemansikoita

3/4 dl Flora Vispiä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1/4 prk maitorahkaa

½ tl vaniljasokeria

2 liivatetta

1 rkl kiehuvaa vettä

Kuorrutus (Suklaaganache):

1 dl kuohukermaa

100 g tummaa suklaata

1 tl margariinia

Kostutus: maito

Koristeet: Sokerimassaa, sokerihelmiä

Pursotukset: Laktoositonta vispikermaa + vaniljasokeria maun mukaan

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää rasva. Sekoita vehnäjauhot, siivilöity kaakaojauhe, leivinjauhe, vanilliinisokeri ja rouhittu suklaa keskenään. Lisää jauhoseosta vuorotellen maidon kanssa muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halk. 19 cm). Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia uunin alimmalla tasolla. Kumoa hieman jäähtyneenä.

Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan. Valmista mansikkamousse. Laita moussen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää se seokseen. Soseuta mansikat ja lisää mansikkasose tuorejuusto-rahkaseokseen. Kiehauta vesi ja sulata liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Kokoa kakku puhtaaseen irtopohjavuokaan. Vuoraa vuoka kelmulla. Nosta vuokaan kakun päälilevy, kostuta maidolla ja kaada päälle mousse. Nosta toinen levy päälle ja kostuta myös se. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kumoa hyytynyt kakku tarjoilulautaselle. Valmista suklaaganache. Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ole tarkkana kerman kuumuuden suhteen. Liian kuumaan kermaan sekoitettaessa suklaa saattaa kokkaroitua osittain. Tarvittaessa jäähdytä kermaa hieman. Sulata sitten joukkoon suklaapalat. Lisää halutessasi teelusikallinen margariinia kiillon aikaansaamiseksi. Levitä ganache kakun päälle (levittyy helposti itsestään). Jäähdytä jääkaapissa.

Koristele kakku sokerikukkasilla ja kermavaahdolla.

 

Suklaa.mansikkakakkub-normal.jpg