... tämä kakku oli toinen vaihtoehtoni tähän Pauligin makuparikilpailuun... mutta raati = mieheni, päätyi tulokseen, että toffeehyydyke on se in!!! Käy siis tykkäämässä sitä täällä (vaatii facebook kirjautumisen)...

Olen aiemminkin tehnyt tätä kakkua, nyt vähän erinäköisenä:

APPELSIINI-SUKLAAKAKKU


3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
175g voita
100 g valkoista suklaata
n. 1 dl appelsiinimarmeladia

Täyte:
200g appelsiinituorejuustoa
100g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 min.

Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki.Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle. Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kumoa kakku. Päälle voi sihdata tomusokeria.