Tälläinen minikakku (strategiset mitat: lev. 14 cm, pit. 20 cm, kork. 8 cm)
NIMIPÄIVÄKAKKU
Pohja on kaakaokääretortun pohja.
Täyte:
4 prk vaniljavanukasta (a 125g)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pss Marianne Crush-rouhetta
vaniljasokeria
sokeria (maun mukaan)
4 liivatetta
½ dl mansikkamehua
Koristeet ja päällinen ovat sokerikuorrutetta. Päälliseen suihkautetta hopeasprayta.
Sokerikuorrutteen alla on sokerikreemi, ohjeen otin Makeaahyvää-blogista (kreemi toimi hienosti, kuorrute ei kostunut!! Jos kuorrutteen alle laittaa pelkkää kermavaahtoa, kuorrute kostuu (tai ainakin mulle on niin käynyt!!!):
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (= 4 dl) tomusokeria
1 rkl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Mittaa tomusokeri ravistamalla mitta-astiaa, jolloin tomusokeri menee hieman kasaan ja täydennä sitten loput tarvittavasta määrästä. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin voimakkaasti vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa edelleen. Kreemin levittäminen kakun pinnalle voi olla hankalaa sen paksuudesta johtuen. Voit lämmittää kreemiä varovaisesti mikrossa, jotta seos voin sulamisen myötä hieman pehmenee.
Pursotukset Flora Vispiä, johon sekoitettu Kaakaotomusokeria. Kostutus mansikkamehulla.