Tässä vähän tarkemmin tuosta täytekakusta:
APPELSIINI-VALKOSUKLAA-TÄYTEKAKKU
Kakun pohjan ja täytteen tein Nasuttajan ohjeella, KIITOS herkullisesta ohjeesta!!:
Pohja:
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
4 munaa
1½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja
½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1½ tl leivinjauhetta
Täyte:
200 g valkoista suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin appelsiinituorejuustoa)
appelsiinin raastettu kuori (en laittanut)¨
½ dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl kermaa
4 liivatetta
½ dl appelsiinimehua
Vaahdota munat ja sokeri pohjaa varten. Lisää muut aineet siivilöiden. Paista 175 asteessa n. 25 min.
Jaa kakkupohja kolmeen osaan. Pese vuoka ja vuoraa se kelmulla. Kokoa kakku ylösalaisin vuokaansa. Kostuta appelsiinimehulla.
Valmista täyte. Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon tuorejuusto, appelsiininkuoret ja sulatettu suklaa. Vaahdota kerma ja yhdistä seokset. Lisää lopuksi mehussa liuotetut liivatteet hyvin sekoittaen. Täytä kakku ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Kumoa ja koristele kermavaahdolla.
Koristelin kakun päällisen appelsiinimarmeladilla, reunat ja päällisen pursotin Flora Vispillä (päällä olevaan kermavaahtoon lisäsin kaakaojauhetta). Tällä kertaa kokeilin Anissetten vinkkiä lisätä kerman joukkoon vaniljakreemijauhetta... tuli todella hyvä vaahto, mitä oli helppo pursottaa!! Kiitos Anissette vinkistä!!