Meillä oli poikien kanssa Pipari-talkoot... aika iso määrä taikinasta upposi suoraan pikku leipureiden masuun... osa taikinasta pääsi uunin asti ja osa valmiista ihan koristeluun asti =) ...  tuskin kuitenkaan yhtään on enää jäljellä jouluna =)

Leipojat%202013b-normal.jpg

 

200 g voita
2 ½ dl sokeria
1 ½ dl siirappia
2 munaa
1 l Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta (tai 2 tl soodaa)
2 tl kanelia
2 tl jauhettua inkivääriä
2 tl jauhettua neilikkaa
2 tl jauhettua pomeranssia

Paloittele huoneenlämpöinen voi isoon kulhoon (jääkaappikylmää voita voi pehmentää hieman mikrossa). Mittaa joukkoon sokeri.

Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada voin ja sokerin joukkoon. Sekoita tasaiseksi.

Lisää joukkoon munat. Yhdistä kuivat aineet keskenään.Lisää jauhoseos pienissä erissä taikinaan ensin puulastalla ja lopuksi kädellä sekoittaen.

Muotoile taikinasta litteä möykky ja kääri kelmuun. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kauli taikinasta jauhotetulla pöydällä ohut levy ja ota muotilla kuvioita. Nosta kuviot pellille leivinpaperin päälle.

Paista 200 asteessa uunin keskitasolla, kunnes piparit ovat saaneet hieman väriä (n. 5 min).

Piparit%202013b-normal.jpg

 

Jauhot tarjosi: