Tällä kakulla voitin perjantaina  (13.6.)  Säkylän Kuhinoilla järjestetyn kilpailun:
KUKA LEIPOO PARHAIMMAN KAHVIKAKUN?
Kilpailun järjesti Sucros Oy ja Säkylän Yrittäjät ry
Järjestelyistä vastasi kauppias Jussi Tainio (K-Market)



APPELSIINI-SUKLAAKAKKU

1640603.jpg

Ohje on lähes tulkoon Ulla Svenskin kirjasta Unelmakakut, tässä ohje miten minä sen tein:

3 munaa
2 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
175g voita
100 g valkoista suklaata
n. 1 dl appelsiinimarmeladia

Täyte:
200g appelsiinituorejuustoa tai
200g maustamatonta tuorejuustoa +
1 appelsiinin raastettu kuori
100g valkosuklaata sulatettuna
2 liivatelehteä


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot varovasti käsin sekoittaen. Lisää lopuksi pehmitetty voi ja sulatetut suklaat. Voitele ja jauhota 1 litran vuoka ja kaada massa vuokaan.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla n. 50-60 min.

Anna jäähtyä hieman paiston jälkeen ja kumoa alustalle.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ja leikkaa se vaakasuoraan poikki.Vuoraa kakkuvuoka kelmulla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Sulata liivatelehdet 2 rkl:ssa kiehuvaa vettä ja lisää ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Laita kakun kansiosa kakkuvuoan pohjalle ja lisää täyte. Laita kakun pohjaosa päälle. 
Siirrä kakku hyytymään jääkaappiin pariksi tunniksi.

Kumoa kakku. Päälle voi sihdata tomusokeria.



EDIT 16.6.

TÄSSÄ UPEA PALKINTONI, MINKÄ VOITIN KAKKUKILPAILUSSA:

1651390.jpg

1651392.jpg

Taloussokeria
Hillo-marmeladisokeri
Ruokotomusokeri
Ruokokidesokeri
Vaniljasokeri
Väriraesokeri
Hillosokeri
Ohjeita, säilömistarroja

Fleece-huopa
termospullo
2 termosmukia
sytytin
2 grillaustikkua
2 istuinsuojaa

KIITOS upeasta palkinnosta!! Ensi vuoden kilpailua odotellessa... =)