Pirkka-ohje taasen... pitihän sitä tehdä, kun kerran Olympialaisetkin pyörii telkkarissa =)
Tosin olympiarenkaat jäi tekemättä.

OLYMPIALAISTEN JAUHELIHAPIIRAKKA



1 pkt (400g) Pirkka piirakkataikinaa (pakaste)

400 g naudan paistijauhelihaa
1 paprika (laitoin he-ma-po-pussin)
1 sipuli
2 tl timjamia (en laittanut)
3/4 tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (340g) maissia (en laittanut)
½ ps (75 g) sinihomejuustomurua
2 kanamunaa
1 prk kermaviiliä
1½ dl emmental-mozzarella juustoraastetta

Painele tai kauli sulanut taikina piirakkavuoan (halkaisija 30 cm) pohjalle ja reunoille. Tue piirakan sisäreunat foliosuikaleilla, jotta taikinan reunat eivät valu esipaiston aikana. Siirrä vuoka jääkaappiin hetkeksi
Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Leikkaa paprikasta 5 "olympiarengasta" koristelua varten ja kuutioi loppu paprika. Hienonna sipuli. Lisää jauhelihan joukkoon paprikakuutiot ja sipuli kuullottumaan. Mausta seos timjamilla, suolalla ja pippurilla. Ota pannu liedeltä ja sekoita joukkoon valutettu maissi ja sinihomejuusto. Lisää myös munat ja kermaviili seokseen.
Esipaista piirakkapohjaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 8 minuuttia. Poista foliosuikaleet ja kaada täyte vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste. Asettele paprikarenkaat olympiarenkaiden tapaan piirakan päälle.
Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 25 - 30 minuuttia. (Peitä piirakan pinta foliolla paistamisen loppuvaiheessa, jos se tummuu liikaa.) Tarjoa piirakka haaleana salaatin kanssa.



Cebicin keittiössä upea arvonta, voit voittaa AQVIA hiilihapotuslaitteen!!! Käy osallistumassa!!