Mummi leipoi maukkaat kahvikakut ristiäispöytään.
Sitruunakakku
3 munaa
2 kkp sokeria
1 kkp kermaa
2 tl leivinjauhetta
3 kkp vehnäjauhoja
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunamehua
Vatkaa munat ja sokeri, lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175°C:ssa n. 60 min.
Kuorrutus:
2 dl tomusokeria
1 tl sitruunamehua
1 rkl voisulaa
2-3 tl vettä
Päälle:
mantelilastuja
nonparelleja
Sekoita kuorrutteen ainekset (lisää tarvittaessa vettä). Tasoita kuorrute kakun päälle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Koristele mantelilastuilla ja nonparelleilla.
TIIKERIKAKKU (Marmoroitukakku)
200 g voita
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 munaa
4 dl venhäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl kermamaitoa
2 rkl kaakaota
Voi ja sokerit vaahdotetaan. Lisätään munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan yhdessä kermamaidon kanssa. Ota taikinasta 1/4 erikseen ja siivilöi siihen kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa (pohjalle ja päälle vaaleakerros). Pistele haarukalla, jolloin kerrokset sekoittuvat.
Paista 170°C:ssa n. 60 min.