Mummi leipoi maukkaat kahvikakut ristiäispöytään.

Sitruunakakku%20mummib-normal.jpg

Sitruunakakku

3 munaa

2 kkp sokeria

1 kkp kermaa

2 tl leivinjauhetta

3 kkp vehnäjauhoja

1 sitruunan raastettu kuori

2 rkl sitruunamehua

Vatkaa munat ja sokeri, lisää muut aineet. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan. Paista 175°C:ssa n. 60 min.

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria

1 tl sitruunamehua

1 rkl voisulaa

2-3 tl vettä

Päälle:

mantelilastuja

nonparelleja

Sekoita kuorrutteen ainekset (lisää tarvittaessa vettä). Tasoita kuorrute kakun päälle kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Koristele mantelilastuilla ja nonparelleilla.

tiikerikakku%20mummib-normal.jpg

TIIKERIKAKKU (Marmoroitukakku)

200 g voita

3 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 munaa

4 dl venhäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl kermamaitoa

2 rkl kaakaota

Voi ja sokerit vaahdotetaan. Lisätään munat yksitellen. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan yhdessä kermamaidon kanssa. Ota taikinasta 1/4 erikseen ja siivilöi siihen kaakaojauhe, sekoita tasaiseksi.
Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan vuorotellen vaaleaa ja tummaa taikinaa (pohjalle ja päälle vaaleakerros). Pistele haarukalla, jolloin kerrokset sekoittuvat.

Paista 170°C:ssa n. 60 min.