Tämä ohje tuli vastaan "en enää muista minkä-lehden" takakannessa. Ohje löytyy myös Myllyn Paras-sivuilta!

HERKULLINEN SYDÄNPASTAPAISTOS

 

1327044.jpg

Ohjeen kopioin suoraan Myllyn Paras-sivuilta:

1 pss Myllyn Paras Keltainen Sydän Makaronia (400 g)
n. 200 g katkarapuja
n. 200 g tonnikalaa vedessä
(n. 150 g simpukoita tms. vedessä) (en laittanut)

Kuorrutuskastike:

4 dl maitoa
n. 2 dl kevyt kermaa tmv. (5-7%)
½ tl mineraalisuolaa
1 tl mustapippuria hienonnettuna
4 rkl Myllyn Paras Vaalea Kastikesuurustetta
1 - 2 dl kevyt juustoraastetta

Pinnalle:

1 dl kevyt juustoraastetta


Keitä Sydän Makaroneja kiehuvassa vedessä al dente, 7 min. Valuta lävikössä ja kaada voideltuun isoon laakeaan uunivuokaan esim. lasagnevuokaan. Lisää sekaan haluamasi merelliset ainekset.

Kiehauta kastiketta varten teflon-kattilassa kermamaito koko ajan sekoittaen ja ripottele joukkoon suuruste. Anna kastikkeen saostua, mausta. Kaada kastike vuokaan makaroni-kalaseoksen päälle ja painele kastiketta vielä seokseen sekaan.


Ripottele pinnalle hieman juustoraastetta ja kuorruta paistosta 225-asteisen uunin keski-ylätasolla n. 20 min, kunnes paistos saa kauniin värin. Kuorrutuksen voi tehdä myös ruskistavassa mikroaaltouunissa.