Tämä sopii vaikka pääsiäispöytään kahvin kera tai ihan milloin vaan syötäväksi. Pätkis maistuu ja kakku on ihanan mehevä. Ohje Myllyn Paras. Jätin suklaakuorrutuksen pois ja tein sokerikuorrute-raidat (sokerikuorrute värjätty keltaisella elintarvikevärillä).

P%C3%A4tkiskakkub-normal.jpg

(2 x 1l:n vuokaan):

4 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
3-4 rkl kaakaojauhetta
150 g sulatettua voita tai margariinia
2 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
6 Pätkis-patukkaa
3 munaa
 
Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää vielä kuivat aineet. Sekoita seos huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata koneella. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ja paista n. 45 minuuttia 175-asteessa. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuoasta ja anna jäähtyä.
 
Koristele haluamallasi tavalla.