Mansikat, mustikat, vadelmat on syöty pakkasesta, punaherukoita vielä jäljellä, joten niistä sitten hyvää piirakkaa =) Tässä helppo ja herkullinen ohje!

Punaherukkapiirakka%20Annikan%20keitti%C

Pohja:

½ dl juoksevaa oivariinia

3 dl sokeria

6 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 munaa

2 dl maitoa


7-8  dl punaherukoita


Murukuorrutus:

1 dl juoksevaa oivariinia

1 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

 

Sekoita vehnäjauho-leivinjauhe-seos, sokerit ja voisula. Lisää maito ja munat. Sekoita nopeasti sähkövatkaimella tasaiseksi. Taikina on löysää. Levitä taikina pellille leivinpaperille. Levitä päälle punaherukat. Yhdistä murukuorrutuksen ainekset. Paista piirakka 225 asteessa noin 12 minuuttia, jonka jälkeen ripottele murukuorrutus päälle ja paista vielä noin 15-20 minuuttia.