DanSukkerin Blogi-haaste (Suomen taidokkain herkkubloggaaja) on nyt päässyt viimeiseen vaiheeseen. Viimeinen teema on Vappuherkut DanSukker Fariinisokerilla. Eli siis EI, en ole mennyt kuukausissa sekaisin ;)

Vappu on kevään värikäs juhla... tuntuu kuin luonto ja itse heräisi talvihorroksesta :) Väriä siis kaivataan ja väri näillä leivonnaisilla myös saa ;)

Tavallinen sokeri on helppo korvata fariinisokerilla.Fariinisokeri on makeampaa, joten n. 2/3 sitä riittää korvaamaan tavallisen sokerin.

Fariinisokeri sopii mm. erittäin hyvin suklaisiin taikinoihin!

MANSIKKA-WHOOPIES

Mansikka%20whoopiesb-normal.jpg

Ohje (n. 30 kpl, vinkkiä otin Tarun Taikakakut-blogista):

125g pehmeää voita
1 muna
4 dl jauhoja
1 dl kaakaojauhetta
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
120-150g ranskankermaa
1 dl maitoa
 
Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri. Vatkaa muna voimakkaasti voi-sokerivaahtoon.  Sekoita kuivat aineet keskenään. Hitaasti sekoittaen lisää vuorotellen muna-sokerivaahtoon kuivia aineita ja nesteitä. Pursota pellille haluamasi kokoisia kekoja. Jätä riittävät välit, koska keot leviävät paistettaessa.
Paista  180'c  keskitasolla   n.11 minuuttia.
 
Täyte:
1 prk Vaniljatuorejuusto
2 dl vispikermaa
1 dl mansikkasosetta
sokeria maun mukaan
 
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi. Lisää mansikkasokeri ja sokeria tarvittaessa.
Kaada täyte pursotinpussiin ja pursota täyte puolelle kakkusista ja paina loput kansiksi.
 
Koristele sulatetulla (suklaan sulatus: mikrossa puolella teholla 30 sek. välein välillä sekoitellen) valkosuklaalla ja nonparelleilla.
2014-04-03-normal.jpg
 
Vappuna KUULUU herkutella kunnolla, joten tässä toinen aivan mielettömän hyvä leivonnainen (päälle käyvät loistavasti myös marjat!
 
HEDELMÄTORTTU
 
Fariinisokeri%20piirakka%201b-normal.jpg
 
Pohja:
100g margariinia
2½ dl jauhoja
3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
½ dl kermaa
 
Sekoita pehmeän rasvan joukkoon kuivat aineet käsin. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Anna seistä kylmässä 20 min, niin taikina pysyy paistettaessa paremmin reunoilla. Paista torttua 200 asteessa alimmalla tasolla n. 20 min. Anna jäähtyä.
 
Täyte:
1 prk Flora vispiä
 1 prk ranskankermaa
1 dl DanSukker Fariinisokeri
 
Koristeluun: säilykepersikkaa, viinirypäleitä, suklaahippuja
 
Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri. Levitä täyte pohjan päälle. Koristele torttu. Anna maustua jääkaapissa hetken aikaa.
(Päälle voi tehdä myös DanSukker hyytelösokerista kauniin kiilteen)
 
2014-04-031-normal.jpg
 
VINKKEJÄ!!
Jotta vältyt fariinisokerin kovettumiselta:
~ Siirrä fariinisokeri pussistaan ilmatiiviiseen rasiaan ja heitä joukkoon pala appelsiinikuorta (kuori kerää kosteuden)
tai
~ Lisää avattuun pussiin hieman ennen käyttöä muutama tippa vettä
 
 
Fariinisokeri kovettuu helposti, kun pussin on avannut, voit pehmittää fariinisokerin:
~ Laita fariinisokerin kanssa samaan tiiviiseen pussiin omenaviipale tai pala leipää. Muutaman tunnin päästä sokeri on pehmennyt.
tai
~ Laita fariinisokeripussiin pari palaa tavallista palasokeria ja suljet pussin sulkimella.
 
~~~~~~~~~~~~
 
Lisätietoa DanSukker Fariinisokerista saat täältä.
 
DanSukker lähetti Fariinisokerin testattavaksi.