Olen tässä vihreänä kateudesta katsellut toisten tekemiä muhkeita kääretorttuja, itse kun aina saan niistä litteitä kuin letut (taito sekin!!). Anjalta sain ohjeita, että kananmunat kannattaa olla huoneenlämpöisiä ja ennen kuin täyttää kääretortun täytyy malttaa odottaa sen jäähtymistä!! Kiitos Anja vinkeistä, tässä tulos:

VADELMAKÄÄRETORTTU

940706.jpg
Kääriksen tein Anjan ohjeen mukaan:

4 munaa

1,5 dl  sokeria

1 dl  vehnäjauhoja

½ dl  perunajauhoja

1,5 tl  leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varovaisesti sekoitellen kuivat aineet. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna hetkisen jäähtyä.

Täyte:

1 prk  vaniljatuorejuustoa

1-2 dl  vadelmamarmeladia

Levitä pohjalle ensin vaniljatuorejuusto, sitten marmeladi. Rullaa tiukalle rullalle ja nosta jääkaappiin tekeytymään.


Ensi viikolla näette mihin tämä kääretorttu tulee...