Taatelikakku on (myös) herkkuani. Tällä kertaa taatelia kuitenkin vähän erilaisessa muodossa. Ohjeen olen ottanut joskus talteen Maku-lehdestä. Herkkua =)
200 g kuivattuja taateleita
2 dl omenatäysmeheua
1 tl kanelia
1/4 tl neilikkaa
1/4 tl inkivääriä
1½ rkl sitruunamehua
2½ dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2½ dl fariinisokeria
150 g saksanpähkinöitä
2 dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita
1/4 tl suolaa
175 g voita
Pilko taatelit pieniksi paloiksi ja kumoa ne kattilaan. Lisää mehu ja mausteet. Keitä seosta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Sekoittele välillä. Lisää sitruunamehu ja siirrä kattila sivuun.
Siivilöi jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, rouhitut pähkinät, kaurahiutaleet ja suola. Lisää voi pieninä paloina ja nypi seos sormin murumaiseksi.
Levitä puolet taikinasta voideltuun suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan (20 x 30 cm). Painele seos tiiviiksi. Levitä taatelisose taikinan päälle ja ripottele loppu taikina päälle. Painele kämmenellä pintaa kevyesti tasaiseksi.
Paista saksanpähkinä-taatelipiirasta 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes levy on kauniisti ruskettunut.
Leikkaa saksanpähkinä-taatelipiiras jäähtyneenä paloiksi. Koristele halutessasi sokerivesikuorrutuksella ja saksanpähkinänpuolikkailla.
Jauhot tarjosi: