Maistuis varmaan sullekin! - blogissa tuli vastaan tämä suorastaan houkutteleva ohje (alkuperä on Lidlin resepti). Oliko hyvää... OLI!!!


MOZZARELLA-UUNILOHI JA SITRUUNALLA MAUSTETUT UUNIKASVIKSET



n. 700 g lohifileetä
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamietikkaa
suolaa
mustapippuria myllystä
2 palloa mozzarella-juustoa
tuoretta basilikaa

Kasvikset:
1 kesäkurpitsa
1 paprika
1 rs kirsikkatomaatteja
1 sipuli
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl oliiviöljyä
2 tl sokeria
suolaa
mustapippuria myllystä

Sekoita oliiviöljyyn balsamietikka ja sivele seos lohifileen pintaan. Mausta pinta myös suolalla ja mustapippurilla. Leikkaa loheen 2 -3 sentin välein viiltoja lähes nahkaan asti. Viipaloi mozzarellat ja asettele viipaleet viiltoihin. Laita viiltoihin myös basilikan lehtiä. Nosta kala ison uunivuoan keskelle. Suikaloi kesäkurpitsa, paprika ja sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Sekoita kasvisten joukkoon kulhossa sitruunan mehu ja raastettu kuori, oliiviöljy, sokeri sekä ripaus suolaa ja mustapippuria. Lusikoi kasvikset lohen ympärille. Paista 200 -asteisessa uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes lohi on kypsää.