Kesä ja mansikat :) Voisin säilöä mansikoita itseeni vaikka kuinka paljon ja niin itse asiassa olen tehnytkin ;) Tässä tapauksessa meni myös kakkua!!

Mansikkarahkakakku%20Valiob-normal.jpg

Ohje Valiolta:

Pohja:

175 g Minttu-Dominoita

50 g voita

Täyte:

4 liivatetta

2 dl kuohukermaa

2 prk Valio maustettu rahka makea mansikka

1 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

tuoreita mansikoita

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Lisää sulatettu voi. Taputa seos leivinpaperilla pohjustettuun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm).
Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään n. 5 min ajaksi.
 
Vaahdota kerma. Yhdistä rahka ja sokerit. Purista vesi liivatelehdistä. Sulata ne pienessä kattilassa kiehuvan kuumaan veteen (1 rkl).
Lisää liivate rahkan joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto. Sekoita varoen. Kaada täyte vuokaan. Peitä kelmulla.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 t tai seuraavaan päivään.

Koristele pelkillä tuoreilla mansikoilla.

Mansikkarahkakakku%20%20reuna%20Valiob-n