Koskahan olen viimeksi tehnyt uunissa juustokakkua... siitä on kauan. Ohjeessa annettiin tarkat ohjeet jäähdysvaiheeseen, ettei pintaan tulisi repemiä... kakkuni pinta repeili jo uunissa, mutta se ei haitannut makua =) Ohje Pirkalta, nams =)

Mustikkamarmoroitu%20juustokakku%20Pirkk

POHJA:

½ pkt (200 g) digestivekeksejä

75 g voita

TÄYTE:

2 prk maitorahkaa

1 rs (180 g) mautamatonta tuorejuustoa

1 dl vispikermaa

1½ dl sokeria

3 kananmunaa

½ dl maissitärkkelystä (Maizena)

2 tl vanilliinisokeria

2 rkl sitruunanmehua

PINTA:

1 dl mustikoita (pakaste)

3/4 dl sokeria

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle (itse laitoin myös reunoille), jonka reunat on voideltu.

Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.

Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.

Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.