Eilen, Isänpäivänä, meillä herkuteltiin tällä kinuskisen minttuisalla kakulla... tuli kerta heitolla makean nälkä hoidettua

Ohje on uusimmasta RuokaPirkka-lehdestä, löytyy myös Pirkka-sivustosta.

MINTTUINEN KINUSKIKAKKU (gluteeniton)

Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria

150 g mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

3 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

250 g maitorahkaa

3/4 dl sokeria

½ dl maitoa

½ pss Pirkka minttusuklaarakeita

 

Kuorrutus:

2 dl sokeria

2 dl kuohukermaa

1 rkl voita

 

Pinnalle:

1 pss Pirkka paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä

½ pss Pirkka minttusuklaarakeita

 

Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita manteli- ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna maito ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada maitoseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Puolita minttusuklaarakeet. Sekoita ne täytteeseen. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä n. 15-20 min, kunnes kinuski sakenee. Lisää voinokare antamaan kiiltoa. Anna kinuskin hieman jäähtyä ennen kakun päälle kaatamista. Koristele cashewpähkinöillä ja minttusuklaarakeilla.