Eilen, Isänpäivänä, meillä herkuteltiin tällä kinuskisen minttuisalla kakulla... tuli kerta heitolla makean nälkä hoidettua
Ohje on uusimmasta RuokaPirkka-lehdestä, löytyy myös Pirkka-sivustosta.
MINTTUINEN KINUSKIKAKKU (gluteeniton)
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
150 g mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
3/4 dl sokeria
½ dl maitoa
½ pss Pirkka minttusuklaarakeita
Kuorrutus:
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 rkl voita
Pinnalle:
1 pss Pirkka paahdettuja ja suolattuja cashewpähkinöitä
½ pss Pirkka minttusuklaarakeita
Voitele ja jauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita manteli- ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia.
Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja sokeri. Kuumenna maito ja liuota puristetut liivatteet siihen. Kaada maitoseos ohuena nauhana rahkaseokseen koko ajan sekoittaen. Puolita minttusuklaarakeet. Sekoita ne täytteeseen. Kaada seos jäähtyneen pohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.
Sekoita kerma ja sokeri kattilassa. Keitä n. 15-20 min, kunnes kinuski sakenee. Lisää voinokare antamaan kiiltoa. Anna kinuskin hieman jäähtyä ennen kakun päälle kaatamista. Koristele cashewpähkinöillä ja minttusuklaarakeilla.