Tämä piirakka katosi eilen kummasti... taisivat "vieraat" haistaa, että meillä leivotaan =) ...Kovasti kehuttiin ja tykätiin!! Ohje on Herkkusuulta, Kiitos!!
RAPARPERIPIIRAKKA
Ohjeen kopioin Herkkusuulta:
piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm)
1 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
50 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä (itse käytin kaurahiutaleita)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
pinnalle:
2-5 dl raparperia
2-4 rkl sokeria
Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään kaada massan sekaan. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle raparperi ja sokeri. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -vaahdon kera.
Huom! Mikäli haluat tehdä uunipellillä tee kolminkertainen annos!
RAPARPERIPIIRAKKA
Ohjeen kopioin Herkkusuulta:
piirakkavuokaan (halkaisija n. 25 cm)
1 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl maitoa
50 g margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä (itse käytin kaurahiutaleita)
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
pinnalle:
2-5 dl raparperia
2-4 rkl sokeria
Vaahdota kananmuna ja sokeri. Lisää maito ja sulatettu margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään kaada massan sekaan. Sekoita vain sen verran että ainekset sekoittuvat tasaisesti. Kaada taikina vuokaan ja ripottele pinnalle raparperi ja sokeri. Paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea. Tarjoa sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -vaahdon kera.
Huom! Mikäli haluat tehdä uunipellillä tee kolminkertainen annos!