Meillä herkuteltiin Isänpäivänä Pavlovalla =) Ohje on Täydellinen ohje - Olivian parhaat reseptit-kirjasta.

Marenkivaahto on parasta levittää kuumaan veteen kastetulla ja kuivatulla paletilla tai ruokalusikalla.

Muista käyttää huoneenlämpöisiä kanamunia, marengista tulee kuohkeaa.

Tässä kakussa täytteenä 1 prk Flora vanillaa mahdollisimman kovaksi vaahdotettuna. Kannattaisi lisätä myös purkki rahkaa, jolloin vaahdosta tulisi jämäkämpi. Nyt vaahto vähän levisi ja valui, kun kakusta leikkasi palasen... tosin kakku tuli isolla porukalla syötyä samantien... joten valumista ei ehtinyt edes huomata ;)

Ostin muuten perjantaina ulkomaalaisia mansikoita (olivat vielä silloin hyvännäköisiä)... niistä muutama pääsi kakkuun, loput meni roskiin... olivat joko homeessa tai muuten vaan surkeita... plääh!

Pavlova%20is%C3%A4np%C3%A4iv%C3%A4b-norm

Pohja:
4 kananmunan valkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua

Kuumenna uuni 125 asteeseen ja piirrä leivinpaperiin ympyrä kakkuvuuan reunuksen tai pohjan avulla. Valmista sitten vasta marenki.

Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon, vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
Lisää sitten puolet sokerista koko ajan voimakkaasti vatkaten  ja sekoita toiseen puoleen perunajauho (tai maissitärkkelys).

Lisää perunajauho (tai maissitärkkelys-) -sokeriseos vaahtoon pienissä erissä edelleen vatkaten ja vatkaa seosta kunnes se on kovaa ja kiiltävän valkoista. Lisää sitten etikka tai sitruunan mehu.

Sen jälkeen asenna marenkivaahto ympyrän sisään.  Jätä pohjan keskelle matalampi kohta ja tee reunoille huippuja jotta täytteelle jää pohjaan hyvä "pesä".

Kypsennä pohjaa uunin alatasolla n. 1½ tuntia. Sen jälkeen anna marengin rauhassa jäähtyä ja kovettua pellillä.

 

Täyte:

1 prk Flora Vanillaa

pakastemarjoja (tai tuoreita)

Hiukan ennen tarjoilua, vaahdota Flora Vanilla. Levitä vaahto marenkipohjalle. Vaahdon päälle marjat ja sitten nauttimaan =)

 

HYVÄÄ ISÄNPÄIVÄÄ ♥