täysin laktoositon
ei keinotekoisia makuaineita
antioksidanttien, kalsiumin ja E-vitamiinin lähde
luonnonmukainen
kasviperäinen
sisältää luonnostaan vain vähän tyydyttynyttä rasvaa

Mitä se on?

ALPRO MANTELIJUOMA

"Miten täydennät tärkeitä päivittäisiä aterioitasi?
Suosittelemme herkullista, täysin luonnollista mantelin makua. Tarkasti valikoiduista, paahdetuista Välimeren alueen manteleista valmistettu Alpro Mantelijuoma auttaa selviytymään päivästä kertaheitolla. Siinä ei ole keinotekoisia aromeja eikä väri- tai makeutusaineita.
Hieno, mutta maukas häivähdys mantelia on nautinto, joka sopii aamiaiselle, lounaalle ja meille niin tärkeille iltapäivän tauoille."



Mantelimaidosta saa loihdittua herkullisen pehmeät pullat, ilman maitoa, kanamunaa...

KIERREPULLAT (maidoton, munaton)



Ohje Vaaleanpunainen Nonparelli-blogista:

Ainekset
2 ½ dl Alpron mantelijuomaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
½ rkl kardemummaa
1 pss kuivahiivaa (tai 25 g tuorehiivaa)
n. 7 dl vehnäjauhoja
1 dl Flora Culinessea

Täyte
40 g (n. 1 dl) mantelijauhetta
½ dl ruokosokeria
¾ dl Flora Culinessea

Voiteluun
mantelijuomaa

Pinnalle
raesokeria

Lämmitä mantelijuoma kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja ja lisää seos taikinaan. Lisää loput jauhot vähän kerralla. Lisää taikinaan huoneenlämpöinen Flora Culinesse. Vaivaa taikina huolellisesti, kunnes se on kimmoisa ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Kaaviloi pullataikina suorakaiteenmuotoiseksi levyksi (n. 30x45 cm). Sekoita täytettä varten mantelijauhe, ruokosokeri ja Flora Culinesse. Levitä täyte tasaisesti levylle ja kääri levy pitkältä sivulta rullaksi.

 Leikkaa rullasta noin 2 cm:n paloja ja asettele palat paperisiin pullavuokiin leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla noin 30–45 minuuttia.

Voitele huoneenlämpöisellä mantelijuomalla. Ripottele pinnalle raesokeria. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 12-14 minuuttia.




Aamupalalla tai välipalaksi maistuvat maidottomat:

VOHVELIT



3 munaa
4 dl Alpron mantelijuomaa
3½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 dl rypsiöljyä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna taikinan turvota hetki. Paista vohvelipannussa rapeiksi.