Tässä tähän päivään liittyvää herkkua...

RUNEBERGIN TORTUT

1265962.jpg

Ohje on Maku.fi-sivuilta:

175 g voita tai margariinia
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 korppujauhoja
1 dl vaaleita piparimuruja tai mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 prk (2 dl) kermaviiliä
noin 1/4 tl manteliöljyä

Päälle

2 dl vadelmahilloa tai -marmeladia

Koristeluun

1 dl tomusokeria
noin 1 rkl vettä tai punaista mehua

Vaahdota pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet kermaviilin ja manteliöljyn kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi.

Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla vuoilla. Jaa taikina muffinikoloihin ja paina lusikalla jokaiseen leivonnaiseen syvennys. Täytä kolo hillolla ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

Lisää jäähtyneisiin leivonnaisiin vielä kiiltävä hillosilmä. Sekoita tomusokerista ja vedestä notkea kuorrutus ja pursota muovipussista, nurkkaan leikatusta reiästä kierros hillosilmän ympäri.

 KORPPUJAUHON MÄÄRÄSTÄ PUUTTUU MITTAYKSIKKÖ, OLETIN, ETTÄ SE ON 1½ DL
-> ja ihan sopivaa taikinaa tuli!