Tässä kaksi herkullista kahvikakun ohjetta... ja niin helppoja tehdä!

2014-06-12-normal.jpg

Omenaraastekakku on Kanapeet-blogin Eijalta:

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
3 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
1 -2 omenaa
3 munaa
2 dl maustamatonta jugurttia (kreikkalainen, turkkilainen, bulgaria yms.)
150 g voita tai margariinia sulatettuna
 
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa. Kuori ja raasta omena(t) karkeaksi raasteeksi. Lisää omenaraaste, munat, jugurtti ja jäähtynyt voisula taikinaan. Sekoita hyvin. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunnin ajan. Kakku on hyvää heti jäähtyneenä, mutta säilyy hyvin parikin viikkoa ja maku mehevöityy vanhetessaan. 
 
Kotoilijan kakku on Mustikkasuu-blogin Heidiltä:
 
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
3 dl sokeria
2 tl inkivääriä
2 tl kanelia
2 tl soodaa
150 g voita
1 dl omenasosetta
( + 1 dl suklaarouhetta)

Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään ja kaada voideltuun sekä korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 170 asteessa n. 1 h 15 min.