Tämä ohje on uusimmasta Leivotaan - lehdestä. Appelsiini ja kardemumma on loistava liitto. Kakku on raikas ja mehevä! Ja sopii hyvin vaikka jouluviemisiksi.

Appelsiini%20kardemummakakku%20leivotaan

200 g voita, huoneenlämpöisenä

4 dl sokeria

5 munaa

2 tl kardemummaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus suolaa

2 dl piimää

1 appelsiinin kuori

Kuorrutus:

2 dl tomusokeria

2-3 rkl vettä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vatkaimella valkoiseksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hetki.

Lisää kuivat aineet, piimä ja hienoksi raastettu appelsiinin kuori. Sekoita nopeasti yhteen tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, noin 2 litran vuokaan (mulla kaksi 1l:n vuokaa). Paista uunin keskitasolla n. 1 tunti. Kakun kypsyyttä on hyvä kokeilla tikulla. Jäähdytä vuoassa.

Kuorrutus: Sekoita tomusokeri ja vesi paksuksi kuorrutukseksi (mulla jäi vähän liian löysäksi). Kumoa kakku lautaselle ja kuorruta kakku.