Ihailin Mimmin blogista löytyviä karjalanriirakoita, ne ovat niin tasaisia ja kauniita. Itsekkin olen  muutaman kerran aiemmin tehnyt karjalanpiirakoita, tosin silloin apuna on ollut "ammattilaisia" ja yleensä minä olen pulikoinut. Nyt päätin tehdä piirakat alusta asti itse!! No, joo... ehkäpä mulla on tuo pulikointi paremmin hallussa kuin tuo rypytys eli taidan seuraavan kerran taas turvautua ammattilaisiin =)
Mutta kuten miehenikin totesi, ei se näkö vaan se maku =)

KARJALANPIIRAKAT

1447028.jpg
Ohje siis Mimmiltä:

(25 - 30 kpl)

Kuoritaikina:

2 dl vettä
1 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
noin 3 dl ruisjauhoja

Täytepuuro:

5 dl vettä
3 dl riisiä
1 litra maitoa
1-1½ tl suolaa

vähän voita antamaan lisämakua

Keitä ensin puuro jäähtymään tai keitä puuro jo vaikka edellisenä päivänä .... ( kiehauta vesi, lisää riisisuurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin, lisää maito ja kypsennä puuro, varo keittämästä liian kypsäksi, mausta puuro ja nosta jäähtymään, valmis puuro saa olla hieman paksumpaa kuin tavallinen syöntipuuro)

Valmista kuoritaikina kylmään veteen alustaen kiinteähkö taikina.

Ajele ohuet kuoret, täytä kylmällä puurolla , rypytä piirakoiksi ja paista 250 - 300 asteessa (sähköuuni täysillä) kunnes puuro osa saanut hieman väriä ja pohjallakin on paistopinta. Kasta piirakat paistamisen jälkeen kuumassa voi-vesiseoksessa ( 2 dl vettä + 75-100 g voita ) tai perinteisesti piirakat voidellaan sulatetulla voilla. Anna piirakoiden tekeytyä hetken peitettynä.VOITIN TIIPUN BLOGIN ARVONNAN:
 
1447041.jpg
 
LÄMMIN KIITOS TIIPULLE IHANAN SUKLAISESTA PALKINNOSTA!!!
Suklaaherkkuja siis tulossa... ;)