Ohje on Kodin Pellervo-lehdestä. Mehevää (ja kuten otsikkokin kertoo) ja kuituisaa torttua. Sokeriakin on niukasti joukossa,  joten tämähän on oikea terveysherkku.

PUOLUKKATORTTU

2 kananmunaa

0,75 dl sokeria

1,25 dl graham täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ tl jauhettua kardemummaa

1 tl kanelia

½ dl öljyä tai juoksevaa margariinia

Pinnalle:

2-3 dl puolukoita

n. 1 tl perunajauhoja

250 g maitorahkaa

(2-3 rkl maitoa)

1 kananmuna

½ dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja mausteet taikinaan. Kaada päälle rasva ja kääntele huolellisesti sekaisin. Kaada levinpaperilla tai voideltuun ja esim. leseillä korppujauhotettuun irtoreunavuokaan (halk. 22 cm).

Ripottele puolukat ja perunajauhot taikinalle. Mittaa kulhoon loput pinnalle tulevat ainekset ja sekoita hyvin. Jos rahka on kovin paksua, notkista sitä maidolla. Kaada rahkaseos puolukoiden päälle.

Paista torttua 175 asteessa alimmalla tasolla n. 45 min.

Ohje neuvoo myös, että puolukoiden tilalla voi käyttää herukoita tai mustikoita. Ohje "varoittaa" myös, etä pohjataikina kuohuu uunissa rahkan päälle ja tekee tortusta kakkumaisen -> mulle ei kyllä näin käynyt, liekö sitten liian paksu maitorahka, lisäsin kyllä lorauksen maitoa, mutta ehkä olisi tarvittu toinenkin loraus.