KESÄHUUMA
Tein mieluisen löydön eilen pakastimesta, kaksi rasiaa viime vuotisia raparpereja. Toinen rasioista upposi tähän piirakkaan, toista täytyy vielä pitää "pahan päivän" varalla.
Tämä ohje on Valion ruokaohjeista.
Pohja:
250 g voita (käytin margariinia)
3½ dl sokeria
5½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
Päälle:
7 dl raparperipaloja
1 dl sokeira
Tämä ohje on Valion ruokaohjeista.
Pohja:
250 g voita (käytin margariinia)
3½ dl sokeria
5½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 prk kermaviiliä
2 munaa
Päälle:
7 dl raparperipaloja
1 dl sokeira
Kiehauta raparperipalat vähäisessä vesimäärässä kattilassa tai mikroaaltouunissa. Sekoita sulatettu voi, sokeri ja jauhot keskenään. Ota seosta erilleen 2 dl. Lisää loppuun taikinaan leivinjauhe, kardemumma, kermaviili ja munat. Sekoita tasaiseksi. Levitä isompi taikina uunipellille. Yhdistä sokeri ja raparperipalat. Levitä pohjan päälle. Ripottele pinnalle loppu taikinaseos. Paista 200 asteessa 20-25 min.