En ole kovin suuri punaherukoiden ystävä, mutta sisukkaasti päätin kokeilla tätä piirakkaa... seuraavalla kerralla kokeilen mustikoista =) Mutta se ken punaherukoista pitää, niin tässä on loistava ohje, pehmeää herkkua. Ohje Kaarina Roinisen kirjasta: Iloisen leipojan kirja'

PUNAHERUKKA-TUOREJUUSTOPIIRAKKA

pohja:

100 g margariinia tai voita

3/4 dl sokeria

2 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl maitoa

täyte:

5 dl punaherukoita

2 valkuaista

1 dl sokeria

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl perunajauhoja

Vatkaa ensin täytteen valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen koko ajan vatkaten.

Valmista pohja. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja maito. Leivitä taikina voideltuun irtoreunaiseen vuokaan (halk. 25-28 cm).

Vatkaa tuorejuusto, vaniljasokeri ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon valkuaisvaahto ja punaherukat varovasti haarukalla kevyesti nostellen. Levitä seos taikinan päälle vuokaan.

Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alaritilätasolla 40-45 min. Anna piirakan jäähtyä ja irrota vasta sitten reunarengas sen ympäriltä.

 

Tässä vielä kuvaa koko kakusta =)