Tämä ohje tuli vastaan Jemin keittiössä. Todella hyvä ohje, nopea tekoinen ja riittoisa ruoka!! Jemina oli laittanut vuokaan kesäkurpitsaa, minä laitoin kukkakaalia (en jaksanut lähteä "kesäkurpitsa-kauppaan").
MAKARONI-TOMAATTIVUOKA
Kopioin ohjeen tähänkin:
3 dl tummaa sarvimakaronia
200 g paistijauhelihaa
1 sipuli
1 kesäkurpitsa
2 rkl tomaattisosetta
suolaa
aromisuolaa
kasvisliemikuutiota
mustapippuria
timjamia
sokeria
2-3 tomaattia
2 kananmunaa
4 dl rasvatonta maitoa
1 dl juustoraastetta (rasvaa max. 10 %)
Keitä makaronit kypsiksi. Paista jauheliha pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa. Lisää hienonnettu sipuli, pilkottu kesäkurpitsa ja tomaattisose. Mausta seos.
Leikkaa tomaatit viipaleiksi. Sekoita keskenään kananmunat ja maito.
Laita kerroksittain uunivuokaan makaroneja ja lihaseosta. Asettele tomaattiviipaleet päällimmäisiksi ja kaada munamaito päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.