... nooh joo tiedetään, näinhän se menee: Rullaati rullaati rullaati rullaa... Mutta jotenkin tähän päivään sopi paremmin tuo pullaati =)

MUSTIKKAPULLA

1307209.jpg

Ohje kirjasta:  Kaarina Roininen, TV-leipurin viikonlopun leivonnaiset

1½ dl sokeria
2 munaa
2 dl maitoa
125 g sulatettua margariinia tai voita
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

VÄLIIN:
3 dl mustikoita
½ dl sokeria

PINNALLE:
raesokeria, mantelilastuja

Sekoita sokeri ja munat keskenään esim. puuhaarukalla. Lisää sekoittaen joukkoon maito, sulatettu ja vähän jäähtynyt rasva sekä kardemumma. Lisaa taikinaan vehnöjauho-leivinjauheseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada kolmasosa taikinasta tasapohjaiseen voideltuun vuokaan. Ripottele päälle puolet mustikoista ja sokerista. Tee toinen kerros samalla tavalla. Levitä loput taikinasta päälle ja ripottele pinnalle raesokeria tai mantelilastuja. Paista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 50-55 min. Anna pullan jäähtyä 20 min vuoassa ja kumoa se sitten varovasti ensin toisella lautaselle ja edelleen tarjoiluastiaan niin, että paistopinta tulee päälle. (Minä tein kakun irtopohjavuokaan, suosittelen!!)