Viimeistä SyöHyvin päivää viedään... eikä kuvissa tapahtu mitään kehitystä eli huonoilla kuvilla loppuun asti. Mutta kuvista viis, maku on tärkein ja se kyllä on ollut näissä SyöHyvin ohjeissa paikallaa!!

PORSAANFILEET PROVENCELAISITTAIN

Juurespaistos

1 kpl punainen sipuli

1 kpl palsternakka

4 kpl porkkana

1 kpl lanttu

1 tl rosmariini

1 rkl öljy

½ tl suola

PORSAANFILEE:

1 porsaanfilee

2 rkl öljy

1 tl suola

½ rl rouhittu mustapippuri

1 pkt valkosipulivoi

 

Laita uuni päälle 225 asteeseen. Kuori ja pilko sipuli lohkoihin sekä kuori ja suikaloi palsternakka, porkkanat ja lanttu. Aseta kaikki leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele rosmariinia ja sekoita sekä pirskottele päälle vielä öljyä ja suolaa. Laita paistumaan uuniin n. 20-30 min. Kun juurespaistos on valmista, laita se uuninkestävälle tarjoiluastialle odottamaan.

Leikkaa fileestä kalvo pois. Ruskista filee öljyssä joka puolelta paistinpannulla. Mausta filee suolalla ja mustapippurilla ja laita fileen paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Laita filee uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla. Aseta filee kypsymään uuniin n.15 min. Liha on valmista, kun lihan lämpötila on 70C. Paistamisen jälkeen laita liha "lepäämään" käärimällä se folioon.

Leikkaa filee 1½ cm paksuiksi viipaleiksi ja aseta ne juuresten päälle tarjoiluvuokaan. Laita vuoka uuniin muutamaksi minuutiksi niin, että kaikki tulee lämpimäksi. Leikkaa valkosipulivoi siivuiksi ja aseta ne lopuksi lihojen päälle. Ota vuoka uunista pois, kun voi alkaa sulamaan.

Bon Appetit!

Oma mielipide... mitähän tähän muuta sanomaan, kuin että HYVÄÄ OLI!! Maistui!!!

Kiitos vielä kerran, kun pääsin testaamaan SyöHyvin ruokapalvelua!!!