K-kaupan ruokalehdestä:

SAVULOHI-KATKARAPULASAGNE

1 ps (180 g)  Pirkka katkarapuja (pakaste)
1 pkt (150 g) kylmäsavustettua kirjolohta viipaleina
1 ruukku  Pirkka rucolaa
6  Pirkka lasagnelevyä


  Pinaatti-parmesaanikastike
1  sipuli
3 rkl  margariinia
1 dl  vehnäjauhoja
12 dl  Pirkka kevytmaitoa
1 ps (150 g)  Pirkka pinaattia (pakaste)
1/2 tl  suolaa
n. 1/2 tl  mustapippuria
1 dl  Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna


  Pinnalle
1 dl  Pirkka Parhaat parmesaania raastettuna

 

Valmista ensin kastike. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli rasvassa. Ripottele päälle vehnäjauhot. Lisää puolet maidosta hyvin sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää pinaatti sekä loppu maito. Keitä noin 2 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Nosta kattila liedeltä. Mausta ja lisää juustoraaste.

Huuhdo kylmän veden alla katkaravuista jäinen glaseerausvesi. Leikkaa kirjolohiviipaleet 2-3 osaan. Revi rucola pienemmäksi, säästä muutama lehti koristeeksi tarjoiluun.

Levitä puolet ravuista, kaloista ja rucolasta voidellun vuoan pohjalle. Kaada päälle noin 1/3 kastikkeesta. Levitä päälle kolme lasagnelevyä.

Lisää taas 1/3 kastikkeesta, loput kalaviipaleet, katkaravut ja rucolat. Levitä päälle kolme lasagnelevyä ja loppu kastike. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Anna vetäytyä folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista. Tarjoa salaatin kanssa.