Miten hyvin voikaan mustikka ja kardemumma sopia yhteen! Tämä kakku ei kakkujen missikisoissa näön perusteella kovin hyvin sijoittuisi, mutta makukisoissa taatusti veisi voiton =) Myönnän, että en osannut itsekkään odottaa, että kakku maistuisi niiiiin mielettömän herkulta, nams!! Ohje on No home without heart - blogista.

Mustikka%20kardemummakakku%20No%20home%2

2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl kermaviiliä
150 g sulatettua margariinia
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa tai oman maun mukaan
sokeroituja mustikoita noin 3 dl

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kardemumma keskenään ja lisää ne munasokerivaahtoon varovasti sulatetun margariinin ja kermaviilin kanssa. Laita taikinaa ja mustikoita kerroksittain kakkuvuokaan (itse tein irtopohjavuoassa) ja paista 175 asteessa noin tunnin. Mitä korkeampi vuoka niin sitä kauemmin kypsennys kestää, jotta kakku kypsyy myös keskeltä. Itse paistoin kakkua yli tunnin. Kannattaa kokeilla tikulla kypsyyttä. Koristele jäähtynyt kakku tomusokerilla.