Heipparallaa! Niin se joulu taas meni ja uutta vuotta odotellaan :) Palaan kuitenkin vielä tämän kakun myötä jouluun.

Suklaa ja glögi kuuluvat ehdottomasti jouluun. Yhdessä ne ovat loistava yhdistelmä... tosin tähän kakkuun olisi kannattanut käyttää oikein glögitiivistettä ja tehdä siitä vahva sekoitus... 1:1... ehkä? No, se kokeilu jää testattaksi ensi jouluun. Tässä kuitenkin kuva ja ohje.

Suklaagl%C3%B6gikakkub-normal.jpg

5 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2½ tl leivinjauhetta

2½ tl vaniljasokeria

3 rkl kaakoajauhetta (tummaa)

100 g tummaa suklaata rouheena

2½ dl kermaa

3 munaa

150 g voita sulatettuna

1 dl glögiä

Sulata voi ja anna sen hetken jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla n. 50 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.

Koristelu:

tummaa suklaa sulatettuna

tomusokeria

 

Tällä kakulla mukana Suomen inspiroivin leipoja-kisassa.

 

Tässä vielä kuva lemppari-joululeivonnaisestani:

joulutorttu%202013b-normal.jpg