Heipparallaa! Niin se joulu taas meni ja uutta vuotta odotellaan :) Palaan kuitenkin vielä tämän kakun myötä jouluun.
Suklaa ja glögi kuuluvat ehdottomasti jouluun. Yhdessä ne ovat loistava yhdistelmä... tosin tähän kakkuun olisi kannattanut käyttää oikein glögitiivistettä ja tehdä siitä vahva sekoitus... 1:1... ehkä? No, se kokeilu jää testattaksi ensi jouluun. Tässä kuitenkin kuva ja ohje.
5 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2½ tl leivinjauhetta
2½ tl vaniljasokeria
3 rkl kaakoajauhetta (tummaa)
100 g tummaa suklaata rouheena
2½ dl kermaa
3 munaa
150 g voita sulatettuna
1 dl glögiä
Sulata voi ja anna sen hetken jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175-asteessa uunin alimmalla tasolla n. 50 min. Anna kakun jäähtyä 10 min ennen kumoamista.
Koristelu:
tummaa suklaa sulatettuna
tomusokeria
Tällä kakulla mukana Suomen inspiroivin leipoja-kisassa.
Tässä vielä kuva lemppari-joululeivonnaisestani: