Oletteko huomanneet, että joulu tulee ihan tuossa tuokiossa =) Rakastan joulunaikaa ja kaikkea ihanaa jouluun liittyvää näpertämistä.

Pukinkonttiin on mukava sujauttaa pieniä syötäviä herkkulahjoja. Ensiksi pitää tietysti testata eri vaihtoehtoja ja sehän vasta mukavaa (ja herkullista) puuhaa onkin ;)

~~~

Dansukker haastaa 20 herkkubloggaajaa kisaamaan Suomen taidokkaimman herkkubloggaajan tittelistä. Kisan ensimmäistä haastetta varten DanSukker lähetti DanSukker Glukoosisiirappia testattavaksi ja arvioitavaksi. Glukoosisiirapilla saa helposti tehtyä kotijäätelöä ilman jäätelökonetta (kesällä loihdin ihanaisen Fazerina-jäätelön). Se sopii myös makeisten, kuten toffeen, fudgen, vaahtokarkkien ja kovien karamellien valmistamiseen, sekä leivontaan ja ruoanlaittoon.

Lisää tietoa Glukoosisiirapista ja herkullisista Glukoosisiirappi-resepteistä saat tästä.

Uusimmassa Leivotaan-lehdessä oli mielenkiintoinen fudge-ohje, joten eikun glukoosisiirapin testaukseen ;)

KARPALO-TYRNI-FUDGE

Karpalo%20tyrni%20fudge%20leivotaanb-nor

3 dl kuohukermaa

3 dl sokeria

60 g Dansukker Glukoosisiirappia

50 g voita

150 g valkosuklaata

3 rkl tyrnihilloa

100 g kuivattuja karpaloita

Mittaa paksupohjaiseen kasariin kerma, sokeri, glukoosisiirappi ja voi. Kuumenna seos ja anna kiehua keskilämmöllä. Keitä seosta kunnes se on n. 116-asteista. Ajallisesti tähän menee n. 10 min (kannattaa kuitenkin käyttää apuna lämpömittaria). Seos sakenee ja paksuuntuu.

Rouhi suklaa kulhoon ja mittaa päälle tyrnihillo ja kuivatut karpalot. Kaada kuuma kermaseos suklaan päälle ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Vuoraa neliskulmainen (n. 20x20 cm) vuoka leivinpaperilla ja kaada massa vuokaan jäähtymään. Laita vuoka jääkaappiin muutamaksi tunniksi ja paloittele fudget neliöiksi.

Säilytä valmiita fudgeja jääkaapissa tarjoiluun asti.

~~~~~~~~~~~~~~

 

Testasin myös Dansukkerin sivuilta löytyvää toffee-reseptiä pienin muutoksin ;)

SUUSSA SULAVAT TOFFEET

Suklaatoffee%20Dan%20Sukkerb-normal.jpg

Ohje kopioitu suoraan Dansukkerin sivuilta:

50 g margariinia tai voita
1½ dl kuohukermaa
1½ dl Dansukker Glukoosisiirappia
1½ dl Dansukker Taloussokeria
1½ dl Dansukker Fariinisokeria tai Tummaa Muscovadosokeria
(1 rkl kaakaojauhetta)
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
1 dl Dansukker Tomusokeria
2 tl vettä

OMA LISÄYKSENI: 3 rkl hasselpähkinärouhetta

Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kerma, glukoosisiirappi, talous- ja fariinisokeri (sekä kaakaojauhe). Kuumenna ja keitä sekoittaen keskikovalla lämmöllä noin 15 minuuttia.

Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä 5 minuuttia.

Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja vesi keskenään ja lisää saman tien seokseen. (Sekoita joukkoon myös hasselpähkinärouhe)

Kaada massa leivinpaperilla vuorattuun astiaan (esim. 15 x 10 cm) ja anna jähmettyä yön yli.

Leikkaa paloiksi. 

Halusin tehdä toffeista hieman joulun näköisiä, joten sulattelin päälle valkosuklaata ja ripottelin vielä punaisia rakeita koristeeksi.

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Glukoosisiirappia oli helppo käsitellä ja kun se on pakattu pulloon, oli sitä myös helppo annostella. Glukoosisiirapin ansiosta fudgen koostumus oli fudgemaisen pehmeä, ei kiteinen.

Toffeeta tehdessäni, keittelen ehkä massaa hieman kovalla lämmöllä, sillä jääkaapin jälkeen toffee oli kivikovaa... huoneenlämmössä oltuaan siitä sai leikattua palasia. Koostumus oli toffeemaisen sitkeä ja maistuva =)

Glukoosisiirappi luokitellaan myös muuten gluteekittomaksi, joten nämä herkut sopivat myös keliaakikolle.

 

~~~

Seuraava haastebloggaus tulee ensi vuoden puolella ;)