Piiiitkästä aikaa tein sämpylöitä. Tämä ohje on Myllyn Paras-sivuilta... vähän tuunattuna
PORKKANA-PERSILJASÄMPYLÄT
25 kpl
5 dl maitoa
3 dl porkkanaraastetta
kourallinen tuoretta persiljasilppua
50 g hiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
2 tl suolaa
n. 14 dl Sunnuntai rouheinen sämpyläjauhoa
50 g margariinia
Sekoita porkkanaraaste maitoon ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi.Liuota nesteeseen hiiva, suola ja persiljasilppu. Lisää sämpyläjauhoja ja alusta taikina hyvin, lisää alustuksen loppupuolella pehmeä rasva. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa) kaksinkertaiseksi.
Leivo taikinasta sämpylöitä. Kohota sämpylät peitettynä kaksinkertaisiksi. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min sämpylöiden koosta riippuen.