Herkkuohjeet jatkuu...
VIKKELÄ OMENAPIIRAKKA
Ohjeen tuli vastaan Yhteishyvän Ruokamaailma-lehdestä (ohjeen kopioin suoraan lehdestä):
75
g
margariinia
1
dl
sokeria
1
dl
kuohukermaa
1
kananmuna
2,5
dl
vehnäjauhoja
1,5
tl
leivinjauhetta
3
omenaa
2
rkl
rouhittuja manteleita
Päälle:
1
kananmuna
1
dl
kermaa
0,5
dl
sokeria
1
tl
vaniljasokeria
Sulata
ja jäähdytä margariini. Sekoita joukkoon sokeri, kerma, muna sekä
vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina
piirasvuokaan. Asettele taikinalle omenanlohkot ja sirottele niille
mantelirouhe. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Sekoita
keskenään muna, kerma, sokeri ja vaniljasokeri ja kaada seos
puolikypsän piirakan päälle. Kypsennä vielä uunin alimmalla tasolla 15
minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä. Tarjoa haaleana
vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.