Tämän ohjeen testaus on jo hetken aikaa odottanut vuoroaan. Oli kyllä todella mehevää ja suklaisaa!

Ohje on Kliivian keittiöstä:

VADELMA-KREEMIBROWNIET

6 rkl voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
260 g sokeria
2 munaa
3 rkl kaakaojauhetta
100 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g Rainbow -pähkinäsekoitusta
2 dl vadelmia

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele neliskanttinen vuoka voilla (tein halk. 19 cm irtopohjavuokaan) ja laita vuoan pohjalle sopivan kokoiseksi leikattu leivinpaperi. Sulata ensin taikinan voi mikrossa. Murskaa pähkinät terävällä veitsellä. Ota sokerista 7 rkl ja sekoita tuorejuuston ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita jäähtyneeseen voihin kaakaojauhot. Ota loppu sokeri ja vatkaan munien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon voi-kaakao seos ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Jauhot kannattaa siivilöidä sekaan. Lisää vielä pähkinät ja sekoittele taikina varovasti tasaiseksi.

Laita puolet tummasta taikinasta vuokaan ja lisää päälle tuorejuustoseos. Lisää vadelmat. Levitä tasaiseksi ja lisää päälle loppu taikina. Paista uunissa 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.

Kliivia oli tehnyt brownien päälle kuorrutuksen, minä sulatin päälle suklaata ja ripottelin vielä mansikan makuisia nonparelleja.