Kaarina Roinisen ohje:

VANILJAINEN MUSTIKKAPIIRAKKA

1381217.jpg

Pohja:

1 dl sokeria

2½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaura- tai ruislesettä

1 tl leivinjauhetta

1 muna

1 dl sulatettua tai juoksevaa margariinia tai öljyä

1 dl vaniljajogurttia

Väliin:

3 dl pakastettuja mustikoita

Pinnalle:

3/4 dl sokeria

1 muna

2 dl vaniljajogurttia

1 tl vaniljasokeria

 Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon muna, haalea rasvasula ja jogurtti. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele taikinan pinnalle jäiset marjat suoraan pakasteesta. Sekoita sokeri, muna, vaniljajogurtti ja vaniljasokeri keskenään ja kaada ohuena nauhana marjojen päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa uunin alimmalla paistoritilätasolla 30-35 minuuttia.