ÄITIENPÄIVÄKAKKU

1545884.jpg

Kakkupohjan ohje Hedelmäpommilta:
 

3 kananmunaa

<?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3 dl sokeria

150 g margariinia

2 dl maitoa

4 ½ dl vehnäjauhoja

½ dl kaakaojauhetta (tummaa)

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sulata rasva ja kaada joukkoon maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan siivilän läpi vuorotellen rasva-maitoseoksen kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 20-24 cm). Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

 

Täyte Kinuskikissalta:

 

3 liivatetta
½ appelsiinin kuori
¼ dl puristettua appelsiinimehua
2 dl Ingmanin appelsiinijugurttia
100 g appelsiinituorejuustoa
1 muna
1 rkl sokeria
oranssia tai keltaista ja punaista elintarvikeväriä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu. Sekoita keskenään jugurtti, tuorejuusto ja kuoriraaste. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittaen jugurtti-tuorejuustoseos. Kiehauta appelsiinimehu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Syvennä halutessasi täytteen sävyä elintarvikevärein. Kaada vuokaan ja hyydytä jääkaapissa.

 

Kuorrutus:

Suklaaganache (Kinuskikissa):

1 dl kuohukermaa

100 g tummaa suklaata

Kuumenna kerma kiehumispisteeseen. Ole tarkkana kerman kuumuuden suhteen. Liian kuumaan kermaan sekoitettaessa suklaa saattaa kokkaroitua osittain. Tarvittaessa jäähdytä kermaa hieman. Sulata sitten joukkoon suklaapalat. Lisää halutessasi teelusikallinen margariinia kiillon aikaansaamiseksi. Levitä lastalla kakun päälle. Jäähdytä jääkaapissa.

Pursotukset:

Flora Vispiä + vaniljakreemijauhetta

Perhoset (vinkki Mansikkamäen Ebeltä):

valkosuklaata sulatettu perhos-suklaatransferin päälle