Kaapissa on jo hetken aikaa odottanut testausvuoroaan tämä Leipuri Hiivatin blogista voittamani Toscamantelikuorrutus-seos. Ja kun sitä vihdoin testasin, en sitä ole muistanut tänne laittaa. Mutta tässä tämä nyt on. Piirakka meni pakkaseen vierasvaraksi! Ohjeen nappasin täältä.
OMENA-TOSCA-KAKKU
Tässä vielä ohje kopioituna:
2 kanamunaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl pullo- tai sulatettua margariinia
2½ dl erikois- tai karkeita vehnäjauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta
Pinnalle:
2-3 (250 g) hapahkoa kotimaista omenaa
125 g Milletti Tosca Mantelikuorrutusseosta
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen vuoka (halkaisija 25 cm). Leikkaa omenat kuutioiksi ja poista samalla siemenkota. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää rasva, maito ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu vuorotellen varovasti sekoittaen, mutta älä vaivaa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle omenakuutiot ja niiden pinnalle Tosca Mantelikuorrutusseos. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.