Kaapissa on jo hetken aikaa odottanut testausvuoroaan tämä Leipuri Hiivatin blogista voittamani Toscamantelikuorrutus-seos. Ja kun sitä vihdoin testasin, en sitä ole muistanut tänne laittaa. Mutta tässä tämä nyt on. Piirakka meni pakkaseen vierasvaraksi! Ohjeen nappasin täältä.

OMENA-TOSCA-KAKKU

997240.jpg


Tässä vielä ohje kopioituna:

2 kanamunaa
1½ dl sokeria
1 dl maitoa
1 dl pullo- tai sulatettua margariinia
2½ dl
erikois- tai karkeita vehnäjauhoja
1 ¼ tl leivinjauhetta

Pinnalle:
2-3
(250 g) hapahkoa kotimaista omenaa
125 g
Milletti Tosca Mantelikuorrutusseosta


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja korppujauhota irtopohjainen vuoka (halkaisija 25 cm). Leikkaa omenat kuutioiksi ja poista samalla siemenkota. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää rasva, maito ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu vuorotellen varovasti sekoittaen, mutta älä vaivaa. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Ripottele pinnalle omenakuutiot ja niiden pinnalle Tosca Mantelikuorrutusseos. Paista 200 asteessa uunin toiseksi alimmalla tasolla 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista.


Mausta en osaa tosiaan vielä sanoa mitään, mutta voisin uskoa, että herkullista on! Todella kätevä tuote tuo Toscamantelikuorrutus-seos!!