Palaan vielä viime sunnuntaiseen äitienpäivään. Viimeisimmässä Kotivinkissä oli herkullisen kuuloinen kakkuohje. Näytin ohjetta perheemme miesväelle ja totesin, että tälläistä kakkua olisi kiva äitienpäivä syödä. Toiveeni toteutui... Upea kakku, upeasti koristeltuna ja maku oli loistava, KIITOS

JAFFAKAKKU

Tässä ohje (yllä oleva kakku tehty puolikkaana):

6 kananmunaa

2½ dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

½ dl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1-1½ dl appelsiinimehua kostutukseen

TÄYTE:

2 dl kuohukermaa

1 dl valmista suklaakastiketta

n. 1½ dl appelsiinimarmeladia

KUORRUTUKSEEN ja KORISTELUUN:

3 dl kuohukermaa

1 dl valmista suklaakastiketta

appelsiinitäytteisiä suklaakeksejä

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi nostellen muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Paista kakkua 175-asteisessa uunissa n. 45 min tai kunnes kakku on kypsä.

Kumoa jäähtynyt kakkupohja ja halkaise se leveyssuunnassa kahteen osaan. Kostuta palat appelsiinimehulla. Vaadota täytteen kerma ja mausta se suklaakastikkeella. Kokoa kakku. Levitä kakkupohjalle ensin appelsiinimarmeladi ja sitten suklaakermavaahto. Nosta päälle toinen kakkupohjapala. Peitä kakku ja pane viileään maustumaan 2-3 tunniksi.

Vaahdota kuorrutteen kerma ja lisää sekään ½ dl suklaakastiketta. Kuorruta kakku suklaakermavaahdolla. Koristele kakku puolitetuilla kekseillä. (ohjeessa neuvottiin vielä halutessa juuri ennen tarjoilua tekemään raitoja suklaakastikkeella kakun pintaan)


Tässä vielä muita äitienpäiväherkkuja, mm. toasteja, raikasta salaattia, broilerkääryleitä:

1557375.jpg