Valiolta löytyi ihastuttava kesäherkku:

SUKLAA-MANSIKKAKAKKU

POHJA:
150g suklaa-cookiekeksejä
50 g voita
½ dl hasselpähkinärouhetta

TÄYTE:
3 liivatetta
1 prk Valio vaahtoutuva suklaakerma
100 g taloussuklaata
2 prk Valio mastettu rahka vanilja
1 rkl sokeria
2 dl tuoreita mansikoita kuutioituna

KORISTEEKSI:
mansikoita
suklaarouhetta


Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata rasva. Yhdistä keksimuru, rasva ja pähkinärouhe. Pohjusta leivinpaperilla 22 cm:n pinnoitettu irtopohjavuoka. Taputtele keksiseos kevyesti vuoan pohjalle.
Laita liivatteet kylmään veteen pehmiämään.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sulata paloiteltu suklaa mikrossa keskiteholla, sekoita välillä. Yhdistä se sähkövatkaimella vaniljarahkan joukkoon. Lisää myös sokeri.
Purista liivatteista vesi. Mittaa pieneen kattilaan 1 rkl vettä. Kiehauta vesi ja sulata liivatelehdet siihen, nosta kattila levyltä.
Yhdistä liivatteet rahka-suklaaseokseen samalla sekoittaen. Lisää lopuksi kermavaahto.
Laita pohjan päälle kuutioidut mansikat. Kaada täyte mansikoiden päälle. Jätä kakun pinta pehmeän aaltoilevaksi.
Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa vähintään 4 t tai yli yön, jolloin maut tasaantuvat.
Irrota kakku veitsellä vuoan reunasta. Irrota rengas ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
Ripota Mansikka-suklaakakun pinnalle suklaarouhetta. Koristele mansikoilla.