OMENAPIIRAKKA

Ohje vielä tässä:
pohja:
100 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
n. 1dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 prk Valion omena-kanelirahkaa
1/2 prk vaniljatuorejuustoa
1 muna
3/4 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
1 tl vanilliinisokeria
2-4 omenaa
n. 1tl kanelia
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna joukkoon vatkaten. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe keskenään. Sekoita taikinaan. Levitä taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa ensin n 5-10 min 175-200 asteessa. Kuori ja viipaloi omenat. Sekoita rahkaan muna, sokerit, sitruunanmehu ja tuorejuusto. Levitä seos piirakkapohjalle ja lado omenat pinnalle. Ripottele pinnalle kanelia (ja sokeria, jos omenat ovat happamia) ja jatka paistamista n. 20 min, kunnes piirakka on kypsä.