Perhonen lentää liihottaa, onnea sulle toivottaa!

Tälläinen perhonen liiteli synttärisankarin juhliin. Kakku on gluteeniton ja laktoositon (paitsi, että suklaarakeet eivät ole laktoosittomia).

Perhoskakkub-normal.jpg

Pohja:

7 munaa

3½ dl sokeria

3½ dl gluteenitonta jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja huoneenlämpöiset munat vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
Paista uunin alatasolla noin 30-40 min., tai kunnes kakkupohja näyttää kypsältä.

 Mansikkamousse:

2 dl  laktoositonta vispikermaa
2 dl  laktoositonta ranskankermaa
200 g laktoositonta vanilja-tuorejuustoa
11/2-2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
300 g mansikoita
6  liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta marjat. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet. Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

Kostutus: vadelmamehua

Kuorrutus ja koristeet: sokerimassaa. Sokerimassan alla laktoositon sokerikreemi: ohje täällä.

Pursotukset: 4 dl laktoositonta vispikermaa, värjätty mansikkatomusokerilla ja pienellä pisaralla punaista elintarvikeväriä

2014-05-16-normal.jpg