Nopeasti katsottuna taitavat näyttää pullalta. Mutta ei, kyllä ne sämpylöitä ovat, kierteellä =)

Minä laitoin kierteet  paperisiin pullavuokiin ja se oli VIRHE se ... kierteet vähän tarttuivat liiaksi paperiin, joten kannattaa laittaa suoraan uunipellille!

Porkkanas%C3%A4mpyl%27tb%20Myll%C3%A4rin

1 pss kuivahiivaa

5 dl vettä

2 tl suolaa

½ dl luomu rypsiöljyä

14 dl Myllärin Luomu Hurjan Viljainen Sämpyläjauhoja

 

2 porkkanaa

vettä

Myllärin Luomu kaurahiutaleita

 

Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää veteen. Lisää suola. Lisää puolet jauhoista, sekoita hyvin. Lisää öljy ja loput jauhot. Alusta taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Kohota taikina peitettynä lämpimässä noin 30 minuuuttia.

Kuori ja raasta porkkanat.

Kauli taikina jauhotetulla alustalla n. 30 cm x 50 cm kokoiseksi levyksi. Ripottele päälle porkkanaraaste. Kääri levy rullaksi ja leikkaa rulla n. 20 osaan. Nosta palat pystyyn leivinpaperille uunipellin päälle kohoamaan ja kohota hyvin (30-45 min).

Voitele kierteet vedellä, ripottele päälle kaurahiuteleita. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa n. 10 min.