Synttäriherkut jatkuu :) Muuten sama kuin tämä, mutta nyt suklaana valkosuklaata ja ilman suklaaganachea. Ehkä tummasuklaa ganachella vie niukasti voiton :)

Valkosuklaa%20mansikkakakku%20Tarun%20ta

Laitanpa ohjeen vielä tähän:

Ohje 24 cm vuokaan:

Pohja:
1 pkt (210g) Dops mud cake-keksejä
80 g sulatettua voita
 
Valkosuklaatäyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
130 g (Pandan levy) valko suklaata
1 tl vaniljasokeria
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
 
Mansikkatäyte:
200 g vaniljatuorejuustoa
2 dl kermaa
150 g mansikkaa (survottuna)
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
5 liivatelehteä
½ dl vettä
 

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita nämä yhteen ja painele kevyesti 24cm irtopohjavuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin ensimmäisen täytteen teon ajaksi. 

Laita ensimmäisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoitellen. Vaahdota kerma toisessa kulhossa ja vatkaa tuorejuusto toisessa kulhossa. Kaada hetken jäähtynyt suklaa muutamassa erässä vatkaten tuorejuuston sekaan. Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, kaada ohuena nauhana vatkaten tuorejuusto-suklaavaahtoon. Lopuksi yhdistä varovasti sekoitellen kermavaahto ja tuorejuusto-suklaavaahto. Kaada keksipohjan päälle, tasoittele ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Laita toisen täytteen liivatelehdet likoamaan. Vatkaa kerma ja sokerit ja lisää valmiiseen vaahtoon notkistettu tuorejuusto ja sorvotut mansikat.  Kiehauta vesi lasissa mikrossa ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen, lisää täytteeseen ohuena nauhana vatkaten. Kaada täyte ensimmäisen täytteen päälle, tasoita ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi tai mielellään yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.

2014-05-27-normal.jpg